X

Griep- en pneumokokkenvaccinatie 2021

 In Geen categorie

De jaarlijkse griep- en pneumokokken vaccinatie, 2 november 2021

Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden als u ouder bent. Mensen in de leeftijd van 69 t/m 73 krijgen  een uitnodiging voor deze pneumokokkenvaccinatie.

De jaarlijkse griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Zoals iedere jaar komen longpatiënten, hartpatiënten, diabetespatiënten, nierpatiënten, mensen met verlaagde afweersysteem en mensen van 60 jaar en ouder in aanmerking voor een griepspuit. Als u in één van deze risicogroepen behoort is het voor u belangrijk om u tegen gevolgen van een griep te beschermen. U krijgt zoals iedere jaar een uitnodiging thuis gestuurd als u bij een risicogroep hoort. Behoort u tot één van de genoemde risicogroepen maar heeft u geen oproep van ons ontvangen, neemt u dan contact op met de praktijk.

Niet in een risicogroep?

Zit u niet in een risicogroep en wilt u graag een griepprik? Dan betaalt u zowel de griepprik als het vaccineren. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze kosten (gedeeltelijk).

De griep- en pneumokokken vaccinatie is gepland op:  dinsdag 2 november 2021 van 16:00 uur – 18:00 uur

Vanwege de voorzorgsmaatregelen die wij nemen rondom COVID-19 is het veilig om naar de praktijk te komen. Zorg dat u anderhalve meter afstand houdt.  Blijf thuis en maak een nieuwe afspraak als u één of meer van deze klachten heeft: koorts, verkoudheid, keelpijn, niezen, opeens moe, niet meer ruiken of proeven.

Voor meer informatie:

Kijk voor de griepvaccinatie op: www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griep

Kijk voor de pneumokokkenvvaccinatie  op : www.thuisarts.nl/pneumokokken of www.rivm.nl/pneumokokkenprik